Sastāvaļas:
Alkšņu mizas, sīpolu mizas, bērzu lapas.
Alkšņu mizas aplej ar 1 litru karsta ūdens un ļauj nostāvēties
vismaz 30 minūtes. Tad katlā liek vārīties olas. Pēc vārīšanas
olas noskalo aukstā ūdenī un, ja vēlas iegūt košāku toni, liek
atpakaļ novārījumā ievilkties vēl 30-40 minūtes.
Sīpolu mizas aplej ar 1 litru ūdens un vāra 30 minūtes,
tad pieliek vārāmās olas un vāra 10 minūtes.
Bērzu lapas aplej ar 1 litru ūdens, uzvāra. Iegūtajā šķīdumā
vāra olas 10 minūtes. Ja vēlas spilgtāku krāsu, tad olas liek
atpakaļ novārījumā un atstāj ievilkties vēl 1-2 stundas.